Storitve

Barvanje s 100-odstotno naravno barvo Etnobotanika

Naravna 100 % ekološka rastlinska barvila slovenske linije Etnobotanika® so posamezne fino in hladno mlete rastline, kot so npr. kana, senna, amla, indigo, hibiskus, rdeča pesa, kamilica…To namreč pomeni, da so niso vnaprej pripravljene mešanice. Gre za čiste pigmente posameznih rastlin brez kakršnihkoli dodatkov. Rastline so ekološko in po načelih pravične trgovine pridelana in predelane v Indiji, saj je tam okolje najbolj primerno za razvoj barvila v rastlini. Rastline so ročno pobrane iz polja in pakirane, tako da je industrijski in masovni del znatno zmanjšan.

Kombinacije rastlinskega prahu dajejo možnost ustvarjanja cele palete prelepih naravnih odtenkov las. Kana je osnova za barvne kombinacije saj vsebuje zelo majhno molekulo lavson, ki lahko zaradi svoje kemijske strukture prodre v las in nase veže druge barvne pigmente. Zmotno je namreč mnenje, da npr. kana las »obvije« in da pigment ne vstopi trajno v las, se izpira in podobno.

Tako lahko na laseh ustvarimo tudi barve v medenih, rjavih ter črnih odtenkih. Indigo barva v kombinaciji s kano ustvarja rjave odtenke in npr. sena v kombinaciji s kano nekoliko svetlejše odtenke vaših las. Naravna barvila tudi zelo učinkovito prekrivajo sive lase in se ob predpostavki kvalitetne rastline in pravilnega nanosa ne izpirajo z vaših las.  Seveda pa bodo vaši sivčki malenkost drugačnega odtenka, to lahko v praksi izgleda kot prelepa naravna pramena las.

Bistveno svetlenje vaših naravnih las s 100 % naravnimi barvami ni mogoče.

Uporabljamo tudi Linijo Etnobotanike, katera vsebuje tudi negovalne tretmaje  za zdravljenje las in lasišča, najpogosteje se uporabljajo kamilica, sena, rdeča pesa, amla, hibiskus, evkaliptus, ziziphus in podobno.

Tako lahko, kot so to uspešno počeli že naši predniki, skupaj s pravilno pripravo in kombinacijo rastlin ter dodatno še uporabo ohlajenih čajev, hidrolatov, eteričnih olj in čistlinih pilingov, strankam vsakodnevno zagotavljamo prelepe barve odtenke las ter zdrava lasišča.

I’m Resource

Pred prvo uporabo izdelka I’m resource izvedemo t. i. globinsko čiščenje, nato preidemo na nadaljnjo uporabo in tudi svetujemo.

Šamponi so narejeni iz izključno naravnih sestavin visoke kakovosti. Vsebujejo žive mikroorganizme, ki lasem in koži pomagajo aktivirati, poudariti in okrepiti izvirne lastnosti. Narejeni so s posluhom do narave in individualnih potreb posameznika. Terapije in umivanje las z ekološkimi ‘živimi’ šamponi delujejo celostno tako na telo kot tudi na duha, saj lase obnavljajo in krepijo od znotraj navzven. S šamponi ne le da odstranimo površinsko umazanijo, temveč dejansko tudi izperemo toksine iz telesa. V izdelkih so prisotni ustrezni minerali in aminokisline, ki negujejo lase, da so videti sijoči, zdravi in vitalni.

Masaža lasišča

Na lasišču imamo veliko živčnih končičev, zato masaža lasišča deluje protistresno in jo priporočam enkrat tedensko. Za povečanje učinkovitosti izvajam masažo z nežnimi gibi v mirnem okolju s pomirjajočo glasbo in vonjem eteričnih olj. Masaža traja 10 minut in se lahko izvaja pred umivanjem, med njim ali po njem, odvisno od stanja lasišča in kakovosti las.

Z masažo lasišča spodbujamo prekrvavitev, dovajanje kisika in hranilnih snovi lasem ter koži na glavi. Ob temi se žile na glavi razširijo, krvna telesca pa se približajo stenam žil. Masaža tako ni primerna za ljudi s povišanim krvnim tlakom. Primerna je za vse tipe las, razen za mastne lase, saj intenzivira delovanje žlez lojnic. Najbolj se priporoča ljudem, ki imajo suho lasišče, suh prhljaj ter vsem, ki jim zaradi različnih vzrokov izpadajo lasje. Masaža je v teh primerih dodatna pomoč pri zdravljenju, vendar ne pomaga proti genski plešavosti, sploh če se je proces že začel, lahko pa spodbudi rast novih las.

Striženje las

Različne tehnike ženskega, moškega in otroškega striženja z individualnim pristopom, spoštovanjem do različnosti las in njihovih naravnih zakonitosti.

Fen frizura

Na koncu vedno zaključimo s stilom.