Naravno barvanje? Kaj to pomeni? Vedno bolj aktualna je uporaba besede “naravno” v negi las in telesa. Velikokrat žal tudi izrabljna oz. napačno razumljena.

Barvanje z naravno barvo je proces, ne instant zadeva.

Ko las barvaš z naravnimi rastlinicami potrebujejo čas, da nežno prodrejo v las (pa nikoli tako globoko da bi las poškodovale), kar pomeni, da da je čas delovanja barve, ko jo nanesemo na naše lase daljši kot pri kemični barvi. Nekje od 1ure do 4ih ur. In potem še 48ur aktivno delujejo in prodirajo v las.
Kemična barva ima dovolj pol ure, da seveda v tem času na silo prodre v las in ga s tem poškoduje.
Če se sprašujete če je vaša barva, ki jo uporabljate na laseh res 100% naravna je že čas delovanja barve prvi pokazatelj o pristnosti naravne barve.

Drugi pokazatelj je svetlenje vaših las. Z popolnoma naravno barvo svetlenje ni mogoče! Narava je poskrbela, da lahko posvetlite vaše lase samo za en ton, le če ste kot otrok imeli svetejše lase. Je pa seveda želja vseh nas, ki baziramo na popolnoma naravnem barvanju, da se odkrijejo kombinacije rastlin ki bi to omogočile, vendar zaenkrat tega še ni. Za svetlenje las potrebujemo kemične sestavine, da razbarvajo pigment v lasu kar je močan postopek, ki pusti posledice v lasu. Tako da barve, ki lase posvetlijo za več kot 1ton niso naravne.

Kot rastline potrebujejo čas, da zrastejo tako tudi naši lasje potrebujejo čas, da se obarvajo.