Danes bomo govorili o česanju las kot pomemben dejavnik za zdrave lase in telo. Članek smo napisali v sodelovanju z Mario Ano Kolman – raziskovalko, predavateljico, pisateljico.

Poseben, celo obredni pomen ima česanje las. Ne gre le za lepotilni namen, česanje je tudi zdravilna in energijska tehnika, saj izboljšuje krvni obtok, kar ima seveda za posledico dobro počutje, moč, pa tudi zdravje in rast las. Glavnik ali krtača morata biti iz naravnih materialov. Strokovnjaki opozarjajo, da so glavniki in krtače iz umetnih materialov škodljivi in celo nevarni. Plastični glavnik na primer pri česanju ustvarja napetost 60.000 Voltov, celulojdni pa celo 100.000 Voltov, zato so pri česanju vidne iskre. Pri česanju s kovinskimi krtačami lasje razpokajo in konice se cepijo. Plastični glavniki in krtače ustvarjajo statično elektriko, ki slabi lase, da postanejo tanki in lomljivi, lasišče postane dovzetno za mikrobe in parazite, posledica česar so bolezni las in lasišča.

Zvečer je potrebno lase razčesati, da se z njih odstranijo vse negativne informacije, ki so se nabrale čez dan. V ta namen je potrebno uporabljati lesene glavnike iz breze, bora, hrasta, macesna, brina, najmočnejše energijsko delovanje pa imajo glavniki iz lesa sibirske cedre. Če ima človek nejasne misli in ne more uvideti rešitve določenega problema, je potrebno le razčesati lase in glava se bo v trenutku zbistrila. Če se ne morete skoncentrirati na neko težko nalogo, ki vam ne gre in ne gre, razčesite lase, nato pa jih spnite v trden čop na zatilju in vse misli in moči bodo usmerjeno delovale za uresničitev začrtanega. Naši predniki so zelo dobro poznali pomen las kot energijskega prevodnika. Ženske so ob razčesavanju las s svojimi mislimi znale ščititi svojo družino in moč miselno usmerjati tja, kjer je bilo potrebno. Pogosto so ženske lase česali moški, kar naj bi krepilo njihovo moč. Razpuščeni lasje so močan oddajnik in sprejemnik energije, zato je priporočljivo, da ima ženska lase razpuščene le doma in v naravi, izjemoma pa takrat, ko za svoje delovanje potrebuje močan energijski pretok. Ker lasje tudi sprejemajo energije iz okolja, ki so pogosto tudi zelo težke, je v takih okoliščinah nujno, da so lasje speti ali spleteni v kito.

Zato vam svetujemo, da uporabljate naravne lesene glavnike, se redno češete in skrbite za svoje lase.

Zaupaj naravi in živi z njo.